07 Август, 2022
0.0359

„Брако“ обезбедува обучен и квалификуван кадар подготвен за работните процеси

Објавено во: Мои пари 28 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

Во „Брако“ е во тек реализирањето на феријална практична настава за повеќе наставни програми во рамките на проектот Дуално образование.  Учениците од овој модел на образование се идниот обучен кадар подготвен за вклучување во производствените технолошки процеси.

Современата технологија, машините и опремата во кои „Брако“во континуитет инвестира,овозможува беспрекорно реализирање на ова стручно образование по германски модел каде во комбинацијата на теоријата и праксата посебен акцент се става токму на практичната обука во компаниите.

„Во моментов ученици од втора година од ССОУ ’Коле Неделковски’ од Велес ги спроведуваат стекнатите теоретски знаења во пракса,од струката Техничар за производно машинство,“вели Олгица Минова, сертифициран ментор за работа со ученици во „Брако“.

„Брако“ е партнер на програмата Дуално образование која е исклучително ефикасна во создавањето стручни кадри кои се барани во производствените процеси во период на невработеност токму поради несовпаѓањето на вештините.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Детското штедење Халки доби свое лого

Детското штедење Халки доби свое лого

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови