20 Септември, 2021
0.0226

Цермат и Црвен крст со акција за освежување на високите температури

Објавено во: Мои пари 29 Јули, 2021

Компанијата Цермат, како дел од политиката за општествена одговорност и партнерска соработка со Црвен крст, донираше 1 500 сладоледи за лицата во вакциналниот пункт во Битола.

„Во овој пункт располагаме со персонал од над 70 лица што се лекари, среден медицински персонал, администратори и волонтери од Црвениот крст. Високите температури се дополнителен предизвик за нас и за граѓаните. Затоа сме им благодарни на сите што наоѓаат начин да се вклучат и да го дадат својот придонес“, изјави д-р Марија Димовска, координатор во вакциналниот пункт.

Цермат ќе продолжи да ги следи активностите на Црвениот крст низ земјата со цел да им ја олесни работата на волонтерите, а на граѓаните да им овозможи кратка воздишка и освежување на високите летни температури.

Црвен крст ги повикува сите останати компании, кои се во можност, да се вклучат во акциите што се организираат низ целата држава.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Се одржа второто поетско читање по повод 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески, а во рамки на прославата „30 години Независност“

Се одржа второто поетско читање по повод 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески, а во рамки на прославата „30 години Независност“

Стартува ReLOaD2 – проект за транспарентна соработката меѓу општините и граѓанските организации

Стартува ReLOaD2 – проект за транспарентна соработката меѓу општините и граѓанските организации

Патување? Реновирање? Нов велосипед? – Оствари го посакуваното со потрошувачкиот кредит на Халкбанк

Патување? Реновирање? Нов велосипед? – Оствари го посакуваното со потрошувачкиот кредит на Халкбанк

Продолжен е рокот за аплицирање за најдобар медиумски извештај за процесот на интеграција во ЕУ

Продолжен е рокот за аплицирање за најдобар медиумски извештај за процесот на интеграција во ЕУ

Ресторан Венето повеќе од 7 години нуди романтична атмосфера и вкусна храна

Ресторан Венето повеќе од 7 години нуди романтична атмосфера и вкусна храна

Македонците триумфираа со “еден - два” победа на интернационалната FIA CEZ трка на Twingo CUP во Гробник

Македонците триумфираа со “еден - два” победа на интернационалната FIA CEZ трка на Twingo CUP во Гробник

Веро организира „Денови на грчките вкусови“: Традиционални производи по промотивни цени

Веро организира „Денови на грчките вкусови“: Традиционални производи по промотивни цени

70 награди во првото коло од наградната игра Играј без нервози и мерцедес вози

70 награди во првото коло од наградната игра Играј без нервози и мерцедес вози

FinTech ReImagined Forum: Онлајн настан кој ќе ни ја открие иднината на FinTech

FinTech ReImagined Forum: Онлајн настан кој ќе ни ја открие иднината на FinTech