21 Април, 2018
0.0879

ЧУДО НА ПРИРОДАТА: Големината му се менува

Објавено во: Стил 12 Септември, 2017

Големото солено езеро во Јута ја менува бојата од црвена во портокалова, во розе или виолетова. 

Ова езеро е едно од најголемите туристички атракции во САД. 

Ова е најсолено езеро во светот и најголемо природно езеро на западната хемисфера. 

Зависно од приливот и одливот на вода езерото може да ја промени големината за 24 км. 

Прв пат мерења имало во 1849 година, и оттогаш големината се променила. 

Освен што може да се капат, луѓето во езерото можат да пловат, да се возат со кајак, да се шетаат околу или да возат велосипед. 


Можеби ќе ве интересира

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Чуден експеримент за откажување од цигари

Чуден експеримент за откажување од цигари

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!