19 Јуни, 2019
0.0225

ДА СПОРЕДИМЕ: Колку трошат туристите во регионот?

Објавено во: Финансии, Балкан 09 Октомври, 2018

Светската туристичка организација објави дека во Србија туристите потрошиле милијарда долари, а истото е и во Црна Гора. 

Во Романија три милијарди долари потрошиле туристите, а во Унгарија шест. 

Албанија заработила две милијарди од странски туристи, пишува српска Политика

Весникот пишува дека Хрватска го има најважното, море. 

Будимпешта е град кој со години е меѓу 30 најпосетени места на светот. 

Три милијарди долари е резултат со кој вработените во туризмот би биле задоволни. 

Најатрактивен во 2017 година бил јужниот Медитеран. 

фото Политика.рс

Можеби ќе ве интересира

СЕ ПРЕСЕЛИЛЕ ВО ЧЕШКИ ГРАД: Сега заработуваат по 4 евра на час

СЕ ПРЕСЕЛИЛЕ ВО ЧЕШКИ ГРАД: Сега заработуваат по 4 евра на час

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?