19 Април, 2019
0.0675

Дала отказ и сите пари ги вложила во бизнис

Објавено во: Финансии 20 Февруари, 2019

Зилинго е сингапурска платформа која има илјадници купувачи на облека од Азија. 

Анкити Босе има 27 години и е на чело на оваа компанија која вреди милијарда долари. Овој факт изненадува многу луѓе. 

Пред пет години работела во инвестициска фирма, но потоа основала своја фирма, која во 2017 година имала приход од 1.8 милиони долари. 

Младата девојка дала отказ и заштедата од 30.000 долари ја вложила во свој бизнис. 

Вели дека тогаш работела и по 18 часа дневно. 

Платформата од секоја нарачка наплаќа 10 до 20% и од тоа добива приходи. 

Можеби ќе ве интересира

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?