21 Октомври, 2019
0.0183

Дали Исламската верска заедница го повлекува ултиматумот?

Објавено во: Македонија 26 Март, 2019

Исламската верска заедница поради изборите привремено го повлекува ултиматумот кој го испорача претходно до Владата, а истото беше протолкувано како уцена. 

Тие велат дека нема уцена, но има дискриминација. Повикаа за надминување на проблемите, откако вчера премиерот Зоран Заев рече дека зад писмото на Исламската верска заедница гледа лични интереси, и дека како и сите други религиски заедници и ИВЗ треба правдата за имотите да ја бара на суд.

Раководството на ИВЗ не се откажува од денационализација на имотот. 

Премиерот Зоран Заев изјави дека заканите и уцените на ИВЗ на неколку дена пред почетокот на претседателската кампања се мотивирани од лични причини на поединци во раководството на верската заедница.

Можеби ќе ве интересира

УТРИНСКИ ФОКУС: Заев сепак дава оставка, Македонија ја чека турбулентна изборна пролет

УТРИНСКИ ФОКУС: Заев сепак дава оставка, Македонија ја чека турбулентна изборна пролет

Кој ќе слави победа на 12 април

Кој ќе слави победа на 12 април

„Милфици”, „кугарки” и останати етикети

„Милфици”, „кугарки” и останати етикети

КАКВИ ИЗБОРИ НЕ ОЧЕКУВААТ - новинарски прогнози за Фактор

КАКВИ ИЗБОРИ НЕ ОЧЕКУВААТ - новинарски прогнози за Фактор

Агонијата допрва почнува - Партиите си почнаа кампања, се договорија за избори

Агонијата допрва почнува - Партиите си почнаа кампања, се договорија за избори

Овие предвремени избори ќе имаат најниско ниво на излезност

Овие предвремени избори ќе имаат најниско ниво на излезност

Предвремените избори се очекувани, но јавноста очекуваше оставка од Заев

Предвремените избори се очекувани, но јавноста очекуваше оставка од Заев

Опозицијата му остави дополнителен маневарски простор на Заев

Опозицијата му остави дополнителен маневарски простор на Заев

Очекувам кампањата да почне уште утре, и да биде долга и валкана

Очекувам кампањата да почне уште утре, и да биде долга и валкана