26 Јули, 2021
0.0181

Дали си успешен лидер? Дознај како стратешки да се позиционираш и да го достигнеш врвот во менаџментот

Објавено во: Мои пари 17 Јуни, 2021

За да бидете успешен лидер кој е целосно подготвен да одговори на предизвиците на деловниот свет, потребно е да поседувате соодветно знаење и да бидете опкружени со вистински луѓе. МБА програмата која е водечки стандард за деловна едукација ширум светот, е вистински акселератор за кариера и личен развој. При избор на МБА програмата важно е да бидете запознаени со темите на предавањата, а уште поважно е да знаете кој ќе предава. Предавачите на COTRUGLI Business School се внимателно одбрани светски експерти со богато академско и консултантско искуство,  a нивниот широк спектар на интерес и пристап му даваат на  COTRUGLI посебна длабочина. 

Од таа причина немојте да ја испуштите можноста да ги запознаете!

Во рамки на циклусот предавања „Expert Corner“, на 24 јуни во 15 часот ве очекува ново предавање на тема лидерство „Leadership style: similarity vs. distinctiveness”. Предавањето ќе го води Кристијан Линдер, професор за стратегија и лидерство на ESCP Europe и предавач гостин на COTRUGLI школата.  

Повеќе информации за предавањата, како и линк за пријава можете да најдете овде

Развојот и позиционирањето на успешен лидер, истовремено бара сличност и различност со другите луѓе. Сличноста и сложувањето со колегите, обично генерира легитимитет, а автентичноста гарантира дека лидерот ќе биде препознатлив и ќе се издвои од толпата. Професорот Линдер ќе објасни како овие два различни концепти можат да влијаат на кариерата на амбициозниот лидер и како стратешки да се поставите ако сакате да стигнете до врвот во менаџментот. 

За предaвачот

Кристијан Линдер е експерт од подрачјето на стратегија и лидерство, меѓународен менаџмент, претприемништво и иновација, управување со човечки ресурси, и организациско однесување. Како главен на истражувањата на Institute for Employment Research (IAB) во германската Сојузна агенција за вработување, бил задолжен за неколку проекти поврзани со управувањето во промените и менаџментот. Тој предавал и водел истражувања на повеќе меѓународни институции како што се CEIBS China Europe International Business School, Univerzitet Ateneo de Manila, Southwestern University of Finance and Economics (Chengdu, China) i Sveučilištu u Ljubljani. Пред ангажманот во академските кругови, работел и како IТ консултант. 

Зошто да ја изберете меѓународно акредитираната МБА програма?

COTRUGLI се вбројува во 2% меѓународни школи во светот кои имаат меѓународна акредитација AMBA-e (Association of MBAs), заедно со школи како што се INSEAD, IMD, HEC i ESCP. Признанието од AMBA-e  на учесниците им гарантира светска препознатливост, и кокурентност на дипломата, највисок квалитет на предавачи, искуство и релевантност на учесниците, како и дополнителни активности за вмрежување. Нашиот алумни го сочинуваат деловни луѓе од различни индустрии од цела Југоисточна Европа. Се гордееме со фактот дека за 18 години постење имаме 20.000 задоволни клиенти, кои поминале различни програми, а и 2,300 aлумни од E/MBA програмата. 

За сите кои сакаат да се запишат на МБА програмата, во тек се уписи каде можете да заштедите 40% од школарината. 

Можеби ќе ве интересира

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава