23 Април, 2019
0.0199

Даночен инспектор на УЈП во притвор

Објавено во: Финансии 24 Јануари, 2019

Канцеларија на јавно обвинителство Скопје поднесе обвиненија против даночен инспектор од УЈП за примање поткуп и истиот бил спорведен во истражниот затвор Шутка, по што му е доделена мерка на претпазливост куќен притвор.

Инспекто од регионалната канцеларија на Скопје индиректно преку две други обвинети лица побарал пари од 5.000 евра од правно лице за да не врши детални даночни контроли за пресметување на даночната обврска.

"Обвинетите на 05.11.2018 година, во угостителски објект, организираа средба во која оштетениот му дал пари во вредност од 5.000 евра во десет банкноти од 500 евра. Банкнотите се прелиминарно обработени во криминалистичкиот сектор на МВР. Обвинетиот ги ставил обработените пари во џебот, а по полициската интервенција тој бил фатен со банкнотите откако го напуштил хотелскиот објект ", соопшти обвинителството.Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата