16 Ноември, 2018
0.2818

Даваат 3.500 евра за работа на Алпите

Објавено во: Финансии 29 Октомври, 2018

Австријците имаат потреба од хрватските работници. 

Тие бараат келнери, готвачи, масери, козметичари, а платите се до 3.500 евра. 

Има и други поволности, како што се храна, сместување и 13 или 14 плата. 

Оние кои добро го познаваат германскиот јазик, можат да добијат работа во хотел со 4 или 5 ѕвездички. 

Иако Хрватите немаат пристап до австрискиот пазар, до јануари 2020 година, сепак работни дозволи се издаваат доста брзо. 

фото Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

МФ: Со Буџетот за 2019 се намалува буџетскиот дефицит за половина милјарда денари

МФ: Со Буџетот за 2019 се намалува буџетскиот дефицит за половина милјарда денари

Што ќе прави Стопанска банка со зачуваната добивка од осум милиони евра

Што ќе прави Стопанска банка со зачуваната добивка од осум милиони евра

СЕГА Е АЛАРМАНТНО: Платите им се 2.000 евра, а сепак се селат

СЕГА Е АЛАРМАНТНО: Платите им се 2.000 евра, а сепак се селат

СО САМО 23 ГОДИНИ ЗАПЛОВИЛА ВО БИЗНИС ВОДИТЕ: Има еден совет за сите млади

СО САМО 23 ГОДИНИ ЗАПЛОВИЛА ВО БИЗНИС ВОДИТЕ: Има еден совет за сите млади

Се мајтапи ли УЈП со пензионерите?Требало да се донесе нов закон

Се мајтапи ли УЈП со пензионерите?Требало да се донесе нов закон

Тевдовски: И во Данска постои прогресивен данок

Тевдовски: И во Данска постои прогресивен данок