17 Јули, 2019
0.0179

ДАВААТ ПО 2.100 ЕВРА: Бараат бравари, молери, заварувачи

Објавено во: Финансии 15 Февруари, 2019

Мажите од Србија заминуваат во Русија за да работат како градежници, а жените чуваат стари лица. 

Платите се од 1.800 до 2.1000 евра. Бараат бравари, молери, заварувачи, гипсари, сестри. 

Но, има и многу фирми кои праќаат работници за Германија, а таму најчесто се бараат градежници. 

Само преку една агенција од Лозница лани се испратени 120 работници од Србија кои сега во странство се во редовен работен однос. 

Во Лозница се чека за добар водоинсталатер, и електричар, и цената за нивните услуги скока. Често само за доаѓање на овие мајстори се даваат по 500 динари. 

Можеби ќе ве интересира

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

Ова е најскапиот град на светот за странци

Ова е најскапиот град на светот за странци

Поради високите плати ова е земја од соништата

Поради високите плати ова е земја од соништата