21 Септември, 2019
0.0260

Дечиња, бидете креативни и распоредете 1000 лепенки во новите сликовници од Просветно дело

Објавено во: Мои пари 17 Мај, 2019

Станува збор за две сликовници кои концепциски се исти, но елементите, боите и содржините се осмислени така што едната е наменета за девојчиња, а другата, за момчиња.

Овие сликовници се со голем формат што им овозможува на децата сами да си ги креираат страниците според зададената тема. Бидејќи замислата на авторот била што повеќе да извлече од детето, опфатени се различни теми, форми, бои, бројки, поврзувања, дополнувања, цртање и секако, лепење лепенки. Со лепенките дечињата имаат можност да ја заокружат приказната на секоја страница. 

Цртежите се впечатливи, елементите се лесно воочливи, просторот за лепење доволно голем за детето само да донесе одлука што ќе залепи на соодветната страница. Изборот на лепенки е толку голем што нивната бројка достигнува 1000. 

Секое дете ќе си го пронајде својот интерес: бајки, витези, плодови, вселена, џунгла, животни, спортови, шумски свет, диносауруси...и згора на ова, кога ќе има на располагање 1000 лепенки, може креативниот порив на детето да исплива на површина.

Затоа, побарајте ги овие сликовници во сите книжарници на Просветно дело и исполнете си го времето креирајќи и лепејќи лепенки!

Можеби ќе ве интересира

ТАВ за 10 години го зголеми бројот на патници за четири пати

ТАВ за 10 години го зголеми бројот на патници за четири пати

Уличниот дефект на Бул. Кочо Рацин бб е саниран

Уличниот дефект на Бул. Кочо Рацин бб е саниран

“Погледни лево десно, стигни до училиште лесно”, сообраќајна едукација за ученици поддржана од ИутеКредит

“Погледни лево десно, стигни до училиште лесно”, сообраќајна едукација за ученици поддржана од ИутеКредит

Прекинато водоснабдувањето на повеќе улици

Прекинато водоснабдувањето на повеќе улици

ИМПОРТЕРИТЕ НА НОВИ ВОЗИЛА ГО ПОЗДРАВУВААТ НОВИОТ ЗАКОН ЗА ДАНОК НА МОТОРНИ ВОЗИЛА

ИМПОРТЕРИТЕ НА НОВИ ВОЗИЛА ГО ПОЗДРАВУВААТ НОВИОТ ЗАКОН ЗА ДАНОК НА МОТОРНИ ВОЗИЛА

Санирани повеќе дефекти во Скопје

Санирани повеќе дефекти во Скопје

Дефектот во Визбегово е саниран

Дефектот во Визбегово е саниран

Детски цртачки работилници и изненадувања од Бимилк во рамките на ИФФК „Браќа Манаки“

Детски цртачки работилници и изненадувања од Бимилк во рамките на ИФФК „Браќа Манаки“

ХалкБанк открива факти за филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ – во фокусот наградите и наградените

ХалкБанк открива факти за филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ – во фокусот наградите и наградените