19 Јануари, 2020
0.0156

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Објавено во: Економија 07 Декември, 2019

Ако скениравте фискални сметки и уредно беше пополнета вашата апликација, односно без грешка ја имавте внесено трансакциската сметка тогаш очекувајте прилив на денари од УЈП.

Првите пари од исплатата легнаа вчера а оние кои не се израдуваа тоа може да го очекуваат наредната недела.

Скоро на 16 600 граѓани од УЈП им беше исплатен повратот за првото тримесечие, односно 15% поврат од пресметаниот ДДВ добиле граѓаните кои скенирале фискални сметки за месеците јули, август и септември.

22,670,713 фискални сметки се скенирани во првиот квартал додека повратот од 15 отсто е во висина од 186,215,194 денари.

Можеби ќе ве интересира

ЛИДЕРИ ВО ЕВРОПА: Од 1 јануари го зголемија минималецот

ЛИДЕРИ ВО ЕВРОПА: Од 1 јануари го зголемија минималецот

ВЛАСТА СЕ ПОФАЛИ: Се вработиле скоро 60.000 луѓе

ВЛАСТА СЕ ПОФАЛИ: Се вработиле скоро 60.000 луѓе

ПРОФИТИРАА ОД КРИЗАТА ВО ИРАН: Од златото заработија 20 милиони долари

ПРОФИТИРАА ОД КРИЗАТА ВО ИРАН: Од златото заработија 20 милиони долари

Бизнисот бара долгорочна програма, Заев на средба кај Азески

Бизнисот бара долгорочна програма, Заев на средба кај Азески

ПОМАЛКУ ПЛАСТИКА: Швајцарски гигант вложува 1,8 милијарди евра во рециклажа

ПОМАЛКУ ПЛАСТИКА: Швајцарски гигант вложува 1,8 милијарди евра во рециклажа

Мобилната лабораторија за испитување на квалитет на горивата и натаму вон употреба

Мобилната лабораторија за испитување на квалитет на горивата и натаму вон употреба

УТРИНСКИ ФОКУС: Петоците да се работи до 13ч предлага ДУИ-изводливо или не?

УТРИНСКИ ФОКУС: Петоците да се работи до 13ч предлага ДУИ-изводливо или не?

Мила Царовска: Ниту еден синдикат не ми се пожали за исплатата на зголемената минимална плата

Мила Царовска: Ниту еден синдикат не ми се пожали за исплатата на зголемената минимална плата

ВОЈНОВИЌ: Триглав Осигурување нуди доброволно осигурување од малигни заболувања

ВОЈНОВИЌ: Триглав Осигурување нуди доброволно осигурување од малигни заболувања