21 Април, 2018
0.0681

Денешниот датум носи интересен феномен

Објавено во: Стил 07 Октомври, 2017

Денешниот датум претставува интересен математички феномен бидејќи неговите бројки може идентично да се прочитаат и од напред и од назад, како палиндром.

Станува збор за 7102017 датумот, месецот и годината која денеска се совпаѓа според кое и да е правило на читање на деновите, месеците и годините.

Ова читање наназад на годината во Европа ќе се случува во октомври се до 2020 година, а во Америка истото се случува во јули секоја година.

Можеби ќе ве интересира

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Чуден експеримент за откажување од цигари

Чуден експеримент за откажување од цигари

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!