16 Јануари, 2021
0.0170

Денеска пензиите до 11.000 денари: Почна исплатата

Објавено во: Економија 26 Ноември, 2020

Од денеска па до вторник банките ќе ги исплатуваат пензиите за месец ноември. И овој месец, а поради пандемијата примањата на пензионерите се исплатуваат предвреме, а банките вршат исплата во готовина на граѓаните кои немаат картички. 

Пензиите се исплатуваат според утврдена динамика, по денови во зависоност од висината на пензијата. 

Пензиите до 11.000 денари се исплатуваат денеска. 

Пензиите од 11.001 до 14.000 денари утре, петок. 

Исплататата на пензиите од 14.001 до 18.000 денари ќе се изврши во понеделник

А пензиите над 18.001 ќе се исплатуваат во вторник.


Можеби ќе ве интересира

Енергетска заедница: „Договорот помеѓу Макпетрол АД Скопје и Северна Македонија се приближува до целосна имплементација“

Енергетска заедница: „Договорот помеѓу Макпетрол АД Скопје и Северна Македонија се приближува до целосна имплементација“

Бил Гејтс купил земјиште во 18 американски држави

Бил Гејтс купил земјиште во 18 американски држави

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ЌЕ ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ - тој ќе се доработува

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ЌЕ ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ - тој ќе се доработува

Врнежите направија застој во Суводол: РЕК Битола работи со еден блок, надлежните тврдат дека системот е стабилен

Врнежите направија застој во Суводол: РЕК Битола работи со еден блок, надлежните тврдат дека системот е стабилен

Фатмир Битиќи: Физибилити студија и за Македонски железници - Транспорт и ТЕЦ Осломеј

Фатмир Битиќи: Физибилити студија и за Македонски железници - Транспорт и ТЕЦ Осломеј

То Вима: Извонредна енергетска соработка помеѓу Атина и Скопје

То Вима: Извонредна енергетска соработка помеѓу Атина и Скопје

Промени во врвот на ЗК Пелагонија

Промени во врвот на ЗК Пелагонија

Угостителите незадоволни и покрај враќањето на претходното работно време

Угостителите незадоволни и покрај враќањето на претходното работно време

Инспиративни до срж: Како македонска компанија ги руши стандардите на работењето

Инспиративни до срж: Како македонска компанија ги руши стандардите на работењето