19 Јуни, 2021
0.0192

Дигитализација: Како малите бизниси ги реализираат своите големи планови

Објавено во: Економија 07 Мај, 2021

Секој успешен претприемач знае дека клучот за напредок се наоѓа во можноста да инвестира и да се адаптира на промените побрзо и подобро од конкуренцијата. А во денешно време тоа значи да се дигитализира. Овој предизвик е особено важен не само за корпорациите и големите бизниси, туку и за малите бизниси коишто за да останат на пазарот, мора максимално да ги искористат предностите на дигиталните алатки.

Квалификувани сертификати за Електронски потпис и печат. Овие доверливи услуги служат како потврда за идентитетот на потпишувачот и ја гарантираат сигурноста и веродостојноста на лицето коешто ги потпишува електронските документи.

Преку дигитализирање на што повеќе процеси во компанијата, модерниот претприемач добива можност да „го јавне бранот“ на дигиталната револуција, којашто ќе го одведе до зголемување на ефикасноста и продуктивноста, но и до намалување на трошоците на претпријатието. Дигиталните услуги се многу едноставни за користење и најчесто е потребно само активација на профил, неколку клика преку интернет пребарувач или мобилна апликација (многу слично на профилите на социјалните медиуми).

Кога станува збор за дигитални услуги, важи правилото „што повеќе, толку подобро“, но многу е важно во овој процес да се избере вистинскиот партнер. Многу македонски претприемачи го пронајдоа токму во Македонски Телеком, како доверлив и сигурен партнер на бизнис заедницата во земјата. Со широкото портфолио на дигитални услуги и ИКТ решенија тој го покрива секој сегмент од работата на бизнисите, а истовремено нуди целосна сигурност на податоците, што е еден од најважните услови за дигитализација. На вас останува само да одлучите дали ќе го преземете ризикот да бидете прегазени од трендовите или пак ќе бидете вистински трендсетер и ќе почнете да ги дигитализирате работните процеси - чекор по чекор.


Можеби ќе ве интересира

Македонски автомобилски магнати: Прва класа стил на тројцата хедонисти

Македонски автомобилски магнати: Прва класа стил на тројцата хедонисти

„АДОРА“ НА ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ КУПИ УШТЕ 49 ИЛЈАДИ АКЦИИ ОД КОМЕРЦИЈАЛНА - сега „држи“ 15 отсто од банката

„АДОРА“ НА ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ КУПИ УШТЕ 49 ИЛЈАДИ АКЦИИ ОД КОМЕРЦИЈАЛНА - сега „држи“ 15 отсто од банката

ЕКОЛОШКАТА ТАКСА НА БЕНЗИНИТЕ И ДИЗЕЛОТ ЌЕ УДРИ ПО СТАНДАРДОТ - Владата со зголемена давачка од 3,5 денари

ЕКОЛОШКАТА ТАКСА НА БЕНЗИНИТЕ И ДИЗЕЛОТ ЌЕ УДРИ ПО СТАНДАРДОТ - Владата со зголемена давачка од 3,5 денари

Нема да се чепка евтината тарифа на струјата

Нема да се чепка евтината тарифа на струјата

Биткоинот падна, ФЕД му ја урна вредноста

Биткоинот падна, ФЕД му ја урна вредноста

„Халк Осигурување“, „Кроација осигурување - неживот“, „Уника“, „Граве неживот“ и „Винер В.И.Г“ со најголем раст на пазарното учество во ова тромесечје

„Халк Осигурување“, „Кроација осигурување - неживот“, „Уника“, „Граве неживот“ и „Винер В.И.Г“ со најголем раст на пазарното учество во ова тромесечје

Познати 10-те најуспешни дистрибутери во Македонија во корона-кризата, голем пад во добивките

Познати 10-те најуспешни дистрибутери во Македонија во корона-кризата, голем пад во добивките

Осигурителниот пазар порасна 5 отсто, продажбата на полиси достигна 43,7 милиони евра

Осигурителниот пазар порасна 5 отсто, продажбата на полиси достигна 43,7 милиони евра

Шокантна порака од инвеститорот Мајкл Бари, кој се врати на Твитер - предупредува на најголемиот шпекулативен меур на пазарот во историјата

Шокантна порака од инвеститорот Мајкл Бари, кој се врати на Твитер - предупредува на најголемиот шпекулативен меур на пазарот во историјата