19 Јули, 2019
0.0210

Diners Club со своја поддршка на глобално движење „Pay It Forward”

Објавено во: Мои пари 15 Април, 2019

Во неделата, на Школка во Градскиот парк во Скопје успешно се оддржа хуманитарниот настан „Правиме добри дела и растеме заедно“, во организација на женската хуманитарна организација Inner Wheel Club Skopje Europea и невладината Аутизам МК, со цел ширење на идејата за прифаќање на различностите и за правење добри дела.


Diners Club завзема активно учество со подароци за секое од присутните деца, додека на нивните родители им врачи картичка за продолжување на ланецот на добри дела. Низ Градскиот парк можеа да се видат безброј среќни лица, а компанијата со ова го продолжи движењето „Pay it forward” и идејата за овој ден, да се прават хумани дела без да се бара ништо за возврат.


Настанот помина со многу насмевки, прегратки и љубов, бидејќи на овој ден се слават човечноста, почитувањето и прифаќањето на различностите. 

Можеби ќе ве интересира

Уличниот дефект на улица Гостиварска е саниран

Уличниот дефект на улица Гостиварска е саниран

Уличниот дефект на ул.Лазар Личеновски 9 е саниран

Уличниот дефект на ул.Лазар Личеновски 9 е саниран

Самсунг започна со масовно производство на првиот индустриски 12Gb LPDDR5 Мобилен DRAM за премиум смартфони

Самсунг започна со масовно производство на првиот индустриски 12Gb LPDDR5 Мобилен DRAM за премиум смартфони

Саниран дефектот во Керамидница

Саниран дефектот во Керамидница

Интерактивна вежба за заштита и спасување во случај на пожар организирана во ОКТА

Интерактивна вежба за заштита и спасување во случај на пожар организирана во ОКТА

Азески и Ручики: Како да ја достигнеме 2011 година

Азески и Ручики: Како да ја достигнеме 2011 година

Нема успешен закон за основно образование без стандард на квалификација во него

Нема успешен закон за основно образование без стандард на квалификација во него

Нормализирано водоснабдување на неколку улици во Скопје

Нормализирано водоснабдување на неколку улици во Скопје

Vip го отвори реновираниот продажен салон во Штип

Vip го отвори реновираниот продажен салон во Штип