22 Октомври, 2018
0.2686

Директорот на Инстаграм и милијардер има лек: Како тој се бори против мрзеливоста?

Објавено во: Финансии 20 Септември, 2018

Следен пат кога нешто ве мрзи направете го ова. Сигурно ви се случило да прелистате сто слики на Инстаграм наместо да направите нешто корисно. Има лек и за тоа. Овој директор дава совет како да ја одржите продуктивноста и да се спасите од мрзата. 

Кевин Систром е основач и директор на Инстаграм кој вели дека најважниот еден час за него е наутро. Тогаш вежба 60 минути. Се буди секое утро и вози велосипед. Вели дека еден ден ќе ги помине и најтешките тури во Франција. 

Тој вежба наутро за да биде попродуктивен. 

Но, како му успева ова кога цел ден е зафатен со обврски?

Тој има правило на пет минути. 

Има правило со кое се ослободува од одолговлекување и мрзливост. 

„Ако нешто не сакате да го работите, а знаете дека би требало, тогаш склучете договор сами со себе тоа да го правите 5 минути. За 5 минути ќе заборавите дека себе сте си дале рок и ќе завршите“ - вели тој. 

И тоа е точно. Сетете се колку пати сте сфатиле дека за да завршите нешто треба да почнете. И тоа е најтешкиот дел, да се мотивирате себе. Ќе треба да работите само 5 минути и тоа се првите чекори.

Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот