22 Октомври, 2018
0.5622

Директорот на Топлификација: Скандал во кој се вмешани државни инстанци

Објавено во: Економија 21 Септември, 2018

Директорот на Топлификација, Димитар Хаџимишев, денеска остро реагираше дека постапката со која ТЕ - ТО доби судски стечај е скандалозна и обвинува дека ова е скандалозно и тврди дека се вплеткани повеќе страни, меќу кои и државни инстанци..

Ваквата реакција на првиот човек на Топлификација следуваше откако стана јасно дека со реорганизацијата на ТЕ - ТО, неговото претпријатие, како и многу други доверители, ќе загуби 30 милиони евра.


Можеби ќе ве интересира

Србија нема море, ама продава пристаништа

Србија нема море, ама продава пристаништа

Кој доби тендери во РЕК Битола за 20 милиони евра?

Кој доби тендери во РЕК Битола за 20 милиони евра?

Го дерат ли приватните фирми РЕК Битола за ископ на јаглен и јаловина?

Го дерат ли приватните фирми РЕК Битола за ископ на јаглен и јаловина?

Колку домаќинства имаат „привилегија“ директно да бидат приклучени на гас во Македонија

Колку домаќинства имаат „привилегија“ директно да бидат приклучени на гас во Македонија

Павловиќ: Охридска банка ќе финансира енергетски ама и добри проекти на државните претпријатија

Павловиќ: Охридска банка ќе финансира енергетски ама и добри проекти на државните претпријатија

ОГЛАС: Ќе се вработат 28 државни службеници

ОГЛАС: Ќе се вработат 28 државни службеници

ПЛАТИ ВО ЕУ: Eдна држава го зголемува минималецот на 900 евра

ПЛАТИ ВО ЕУ: Eдна држава го зголемува минималецот на 900 евра

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

Колку пари прави најголемата државна база на податоци?

Колку пари прави најголемата државна база на податоци?