28 Мај, 2020
0.0409

До сега обработени бескаматни кредити од 1,26 милиони евра

Објавено во: Економија 08 Април, 2020

Развојна банка на Северна Македонија соопшти дека до Владата се доставени  апликации за бескаматни кредити во вкупен износ од 1.263.079 евра во рамки на Ковид1 програмата.

Станува збор за вкупно 136 кредитни апликации на микро, мали и средни претпријатија со вкупно 1.737 вработени. 96 отсто од нив се однесуваат на микро и мали компании кои имаат од еден до педесет вработени. 

Доставата на информации до Владата ќе се одвива редовно, на неделно ниво, сè додека не се исцрпат во целост средствата од кредитната линија Ковид1, информира Развојна банка.

Се очекува Владата на денешната седница да ги одобри кредитните апликации, по што Развојна банка ќе стапи во контакт со компаниите да се реализираат договорите за кредит

Бескаматната кредитна линија Ковид 1 изнесува вкупно 5,7 милиони евра.

Можеби ќе ве интересира

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?

Објавена уредбата за платежните картички: Парите ќе ги добиете до 3 јули, ќе треба да ги потрошите до 31-ви

Објавена уредбата за платежните картички: Парите ќе ги добиете до 3 јули, ќе треба да ги потрошите до 31-ви

Позајмивме 700 милиони со еврообврзница, за камата ќе вратиме уште 150 милиони евра

Позајмивме 700 милиони со еврообврзница, за камата ќе вратиме уште 150 милиони евра

ВАЛУТИ: Eврото скокна во однос на доларот

ВАЛУТИ: Eврото скокна во однос на доларот

УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ПОЧНУВААТ СО РАБОТА: Протоколот забранува организирање на прослави

УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ПОЧНУВААТ СО РАБОТА: Протоколот забранува организирање на прослави

По Германија, дали и Франција ќе оди во рецесија?

По Германија, дали и Франција ќе оди во рецесија?

Новак: Во однос на април побарувачката на нафта порасна за 20 проценти

Новак: Во однос на април побарувачката на нафта порасна за 20 проценти