23 Септември, 2019
0.0153

ДОДЕКА КРЕДИТОРИТЕ ЈА ДЕМНАТ: Грција намалува даноци и откупува дел од долговите

Објавено во: Финансии 09 Мај, 2019

Со цел Грците што поскоро да го почувствуваат оживувањето на економијата , премиерот на таа земја најави мерки со кои ќе го намали данокот на храна и енергија, како и откупот на дел од грчкиот долг од ММФ.

Ова го кажал Ципрас на конференцијата за новинари.

Штедењето кое го спровела левичарската влада на Ципрас и економската ситуација која е подобра од очекуваната, и овоможило на Грција да исплати 3,6 милијарди евра кредит на ММФ.

Грција кон крајот на април упатила барање на Европскиот механизам за стабилност за да добие зелено светло за откуп на дел од долгот.

Нашиот сосед во август официјално излезе од програмот на меѓународната финансиска помош, но и понатаму е под зголемен надзор на кредиторите.

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен