24 Април, 2019
0.0228

Догодина ќе „увезат“ 200 медицински сестри

Објавено во: Финансии 17 Декември, 2018

Владата на Хрватска идната година ќе „увезе“ 200 медицински сестри, од кои 50 ќе работат во здравството, а 150 во домови за стари лица, пишуваат хрватските медиуми. 

Оваа година во оваа бранша се вработени само 5 странци. 

Но, во домовите за стари лица потребни се готвачи, чистачи, но и 10 физиотерапевти, по пет странски психолози, но и логопеди за во други уставнови ќе бидат „увезени“. 

Хрватска оваа година ја напуштиле 1.800 медицински сестри, и тие заминале во Германија каде заработуваат по 1.800 или 2.000 евра. 

фото мој посао

Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата