21 Октомври, 2019
0.0235

Дојдете во 6 часот, платата е 900 евра

Објавено во: Финансии 16 Ноември, 2018

Минатите недели многу европски земји бараа работници, претежно занаетчии. 

За овие работни места се бараше основно образование, и сертификат за познавање на одреден занает. 

Се бараат заварувачи, а тоа е професија која и на Балканот е дефицитарна. Конкретно во Србија, вработуваат газдите заварувачи од Романија, Турција, па и Индонезија. 

Неодамна едно бродоградилиште објави оглас за 60 заварувачи, на кои им се нуди плата од 900 евра. 

Српските медиуми пишуваат дека во странство за оваа струка плаќаат и поголеми плати, но за работното време, рано или доцна, работниците не можат да преговараат. 

Можеби ќе ве интересира

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода