22 Октомври, 2018
0.5427

Дома заработуваат 300 евра, а во соседна земја над 700 евра

Објавено во: Финансии 08 Октомври, 2018

Хрватските хотелиери нудат многу поволности за да ги задржат работниците од Србија и регионот. 

Ако во Србија заработуваат по 300 евра, во Хрватска добиваат над 700 евра. 

Ако хрватските газди бараат листа на невработени од одредена брашна, добиваат стотина кандидати, но на крај дали 10 или 20 успеваат да ги вработат, затоа што другите не се заинтересирани за работа. 

За жените од Србија одговара преку лето да отидат и да работат во Хрватска, затоа што добиваат по 700 евра за работа како собарки, а имаат и бесплатна храна и сместување. 

Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот