26 Јуни, 2019
0.0181

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

Објавено во: Економија 22 Мај, 2019

Паладиумот вреди како златото. 

Поради растот на индустријата за автомобили, овој метал е многу баран и инвеститорите се заинтересирани за него. 

Тој чини 1.200 долари за унца. Со тоа паладиумот стана вреден како и златото. 

Паладиумот се користи за производство на катализатори, кои ја намалуваат емисијата на штетни гасови. 

Строгите регулативи за заштита на природата наложуваат да се зголеми побарувачката на паладиумот. 

Се очекува дека и во иднина ќе расте побарувачката на паладиумот во Кина. 

Можеби ќе ве интересира

Од јули Србите ќе плаќаат поскап бензин, гас и струја заради енергетска ефикасност

Од јули Србите ќе плаќаат поскап бензин, гас и струја заради енергетска ефикасност

Македонија добива милијарда евра од емиграцијата, странските пензии зголемени за два и пол пати

Македонија добива милијарда евра од емиграцијата, странските пензии зголемени за два и пол пати

Градови каде се заработува сума од шест цифри, а не се живее богато

Градови каде се заработува сума од шест цифри, а не се живее богато

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ