05 Август, 2020
0.0176

Државната изборна комисија со герила акција во Охрид и Струга: Ти си на ред! Гласај безбедно!

Објавено во: Мои пари 06 Јули, 2020

Државната изборна комисија со голема одговорност ја води кампањата „Ти си на ред“ за претстојните Предвремени парламентарни избори 2020. Со герила акција, за првпат досега, екипата на ДИК ги посетија Охрид и Струга. На плоштадите од двата града беа поставени две големи поставки од големо стаклено ѕвоно и гел за дезинфекција со цел да им се приближат пораките за безбедно гласање до гласачите.

Со пораките „Заштити се себеси и другите“ и „Гласај безбедно“, Државната изборна комисија упати апел за сигурни и безбедни избори. На плоштадите од двата града на безбеден начин се поделија едукативни брошури и флаери на случајните минувачи за безбедно гласање и точно опишан начин како треба секој гласач да постапува на гласачкото место за да се заштити од корона вирусот.

Safety, или безбедносната брошура која што ја поделија од ДИК на граѓаните на Охрид и Струга содржеше гел за дезинфекција и маска за заштита од корона вирусот. Освен што ги информираше преку пораките и поставки, ДИК на овој начин имаше и акција за заштита на граѓаните.

Оваа герила акција се случува за првпат во нашата држава подготвена од Државната изборна комисија. Со ова, од таму покажаа неверојатна грижа за здравјето на граѓаните и континуиран напор во поставувањето на пример за државна институција која треба да се одликува со независност, непристрасност, одговорност и професионалност во работењето. Со овој пример на информирање на граѓаните и нивна заштита во време кога целиот свет е соочен во борба со невидливиот непријател КОВИД-19, Државната изборна комисија постави нови стандарди во функционирањето на државните институции.

Можеби ќе ве интересира

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Започна 60.„Охридско лето“: Оперските ѕвезди со маестрална изведба на „Ода на радоста“

Започна 60.„Охридско лето“: Оперските ѕвезди со маестрална изведба на „Ода на радоста“

Јапонците масовно го загреваат тутунот – дали драстично ќе падне продажбата на цигари во светот?

Јапонците масовно го загреваат тутунот – дали драстично ќе падне продажбата на цигари во светот?

Халкбанк со инвестиција од над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Халкбанк со инвестиција од над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Енергија од обновливи извори во транспорт

Енергија од обновливи извори во транспорт

СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА: Позитивен финансиски резултат за првите 6 месеци и нето добивка од 52,42 милиони денари

СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА: Позитивен финансиски резултат за првите 6 месеци и нето добивка од 52,42 милиони денари

Дали сакаш да добиеш електричен тротинет?

Дали сакаш да добиеш електричен тротинет?

ХУМАНОСТ: Вработените во Иутекредит даруваа крв

ХУМАНОСТ: Вработените во Иутекредит даруваа крв

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ

Првото издание на Flipbook Film Festival ќе се одржи од 7 до 9 август 2020 година во МКЦ