22 Мај, 2019
0.0175

Еди Рама отпушти голем број на „мрзливи“ службеници

Објавено во: Балкан 24 Април, 2019

Еди Рама, премиерот на Албанија, донесе одлука со која се отпуштаат 600-тини службеници кои не ги исполнувале соодветните задачи.

Тие не ги задоволиле очекувањата во односот кон странките, а решението било објавено на средбата со координаторите на повеќе сектори на албанската Влада.

- Станува збор за отпуштање од работа на 6оо аминистративни работници од повеќе институции кои не понудиле соодветни услуги на граѓаните. Тоа се лица од обични шалтерски работници па се до раководители, кои не одговориле на своите работни обврски а за кои имало многу поплаки од страна на граѓани – изјави Рама.

Според Владата, овој потег е дел од мерките за реформирање на администрацијата.


Можеби ќе ве интересира

Два силни земјотреси на Балканот

Два силни земјотреси на Балканот

Опасен криминалец се крие во соседството

Опасен криминалец се крие во соседството

За 16 месеци исчезнале над 400 деца

За 16 месеци исчезнале над 400 деца

Ако планирате да летувате во Хрватска: Еве колку пари да си подготвите за лежалки, кафе, пица ...

Ако планирате да летувате во Хрватска: Еве колку пари да си подготвите за лежалки, кафе, пица ...

ЗЕМЈИ СО НАЈВИСОКИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ: Во топ 10 се и соседите

ЗЕМЈИ СО НАЈВИСОКИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ: Во топ 10 се и соседите

Во соседна земја регистрирани 15.000 молњи за една ноќ

Во соседна земја регистрирани 15.000 молњи за една ноќ

(ФОТО) СРБИЈА НА УДАР НА СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ: Погодена од град голем колку ореви

(ФОТО) СРБИЈА НА УДАР НА СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ: Погодена од град голем колку ореви

На кој начин Косово ја спасува албанската економија?

На кој начин Косово ја спасува албанската економија?

Хрватска бара сезонски работници

Хрватска бара сезонски работници