20 Јули, 2019
0.1331

Економија

За еден месец стартува со работа фабриката на „Кромберг и Шуберт“

За еден месец стартува со работа фабриката на „Кромберг и Шуберт“

13 Февруари, 2013

Дали враќањето на долговите на Државата ќе ја зголеми ликвидноста во стопанството?

Дали враќањето на долговите на Државата ќе ја зголеми ликвидноста во стопанството?

13 Февруари, 2013

Владата се пишмани – повлечен законот за отпишување долгови по основ на социјално осигурување

Владата се пишмани – повлечен законот за отпишување долгови по основ на социјално осигурување

12 Февруари, 2013

УЈП и ВМРО-ДПМНЕ контра СДСМ: Рекет и селективност или обично плаќање данок?

УЈП и ВМРО-ДПМНЕ контра СДСМ: Рекет и селективност или обично плаќање данок?

12 Февруари, 2013

Рокот тече, во петок се затвара програмата за самовработување

Рокот тече, во петок се затвара програмата за самовработување

12 Февруари, 2013

Чекреџи: Враќањето на долгот од државата, ќе го намали долгот и меѓу фирмте

Чекреџи: Враќањето на долгот од државата, ќе го намали долгот и меѓу фирмте

12 Февруари, 2013

Шумското производство во четвртиот квартал зголемено за 4%

Шумското производство во четвртиот квартал зголемено за 4%

12 Февруари, 2013

Во декември 4,5% помалку туристи

Во декември 4,5% помалку туристи

12 Февруари, 2013

Трошоците за живот растат

Трошоците за живот растат

12 Февруари, 2013

Долговите на државата кон стопанството се намалиле од 92 милиони евра на 19 милиони евра

Долговите на државата кон стопанството се намалиле од 92 милиони евра на 19 милиони евра

12 Февруари, 2013

Превозниците на опасни материи ќе можат да возат само со електронски картички

Превозниците на опасни материи ќе можат да возат само со електронски картички

12 Февруари, 2013

По итна постапка се гласа за законот за отпишување на долговите за ПИОМ

По итна постапка се гласа за законот за отпишување на долговите за ПИОМ

12 Февруари, 2013

По четири месеци производство „Окта“ повторно не работи

По четири месеци производство „Окта“ повторно не работи

12 Февруари, 2013

Прилепските можности за инвестирање пред стопанственици во Истанбул

Прилепските можности за инвестирање пред стопанственици во Истанбул

12 Февруари, 2013

Македонија под пост-програмски мониторинг на ММФ

Македонија под пост-програмски мониторинг на ММФ

12 Февруари, 2013

Ван Хул: Владата е партнер на инвеститорите, но мора да се отстранат бирократските пречки!

Ван Хул: Владата е партнер на инвеститорите, но мора да се отстранат бирократските пречки!

12 Февруари, 2013

Владини антикризни мерки: подобрување на ликвидноста или стимулирање на неплаќачите?

Владини антикризни мерки: подобрување на ликвидноста или стимулирање на неплаќачите?

12 Февруари, 2013

Регулаторите ги поскапеа бензините за 2,5 денари, дизелот за половина денар

Регулаторите ги поскапеа бензините за 2,5 денари, дизелот за половина денар

11 Февруари, 2013