22 Април, 2019
0.0357

ЕЛЕМ – Ова се новите членови на Управен и Надзорен одбор

Објавено во: Економија 10 Август, 2017

АД Електрани на Македонија и официјално доби целосно ново раководство откако за генерален директор и претседател на Управен одбор е избран Драган Миновски кој доаѓа на местото на Христијан Мицкоски кој од неодамна е генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ.

Во Надзорниот одбор покрај Миновски ќе бидат дел и членовите Благојче Трповски, Ѓорги Михаилов, Иван Трпески и Марјанчо Николов.

Благојче Трповски ќе ја врши функцијата директор за производство на електрична енергија. Ѓорги Михаилов е назначен за директор за правни и општи работи, Иван Трпески ќе биде директор за развој и инвестиции, додека пак Марјанчо Николов е директор за комерцијални работи.

Во Управниот одбор на АД ЕЛЕМ повеќе не се членови Гордана Димитриеска-Кочоска, Иван Куковски, Александар Пауновски, Фатмир Лимани и Анита Стаменова.

Исто така одбрани се и нови членови на Надзорниот одбор кој ќе го сочинуваат членовите Златко Перевски, Верица Узунова, Ѓоко Ташев и Сашо Додовски.

Разрешени од НО на АД ЕЛЕМ се Сефедин Халили, Ристе Ачкоски, Донка Марковска и Данчо Коевски.

Измените се потврдени и со уписот во Централниот регистар на Република Македонија.


Можеби ќе ве интересира

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра

ЧЕТВРТА ГОДИНА ПО РЕД „ШВАЈЦАРЕЦОТ“ Е БРОЈ ЕДЕН: Оваа компанија е најугледна во цел свет!

ЧЕТВРТА ГОДИНА ПО РЕД „ШВАЈЦАРЕЦОТ“ Е БРОЈ ЕДЕН: Оваа компанија е најугледна во цел свет!

Познато колку Македонци добиле работна дозвола лани во Германија. Повеќе од Албанија, а и Србија изгледа помала

Познато колку Македонци добиле работна дозвола лани во Германија. Повеќе од Албанија, а и Србија изгледа помала

Во Германија живеат 11 милиони странци без германски пасош, Македонците се зголемуваат

Во Германија живеат 11 милиони странци без германски пасош, Македонците се зголемуваат

Електричните автомобили всушност повеќе загадуваат дури и од дизелашите?

Електричните автомобили всушност повеќе загадуваат дури и од дизелашите?

Исклучените од парно да пополнат формулар

Исклучените од парно да пополнат формулар

Светска банка: Решеното име отвара простор за поголем раст

Светска банка: Решеното име отвара простор за поголем раст

Кој е црепот што прави профит 30 отсто од приходите?

Кој е црепот што прави профит 30 отсто од приходите?

Случај Топлификација: Има ли причина за молкот на институциите

Случај Топлификација: Има ли причина за молкот на институциите