26 Март, 2019
0.0218

ЕЛЕМ ќе чека Владата да каже што да се прави со Попова Шапка

Објавено во: Економија 10 Јануари, 2019

АД ЕЛЕМ ќе чека одговор од македонската Влада што да се прави со зимскиот туристички центар Попова Шапка, откако јавноста реагираше дури и со протести против нефункционалната инфраструктура и честите прекини на струја кои го отежнуваат скијањето и рекреирањето на шарпланинскиот бисер.

Од АД ЕЛЕМ, чија фирма-ќерка Елем Турс стопанисува со Попова Шапка, велат дека анализата многу брзо ќе биде испратена во Владата од каде ќе чекаат мислење што да прават со менаџирањето на центарот и загубите.

„Се прави анализа за состојбата на Елемтурс и информација за тоа, која ЕЛЕМ треба да ја испрати до владата и да добие насоки за понатамошно делување во однос на фирмата-ќерка Елем турс, која работи со потешкотии и загуби од самото нејзино основање во 2012г.“ гласи одговорот на АД ЕЛЕМ.упатен до ТВ21.


Можеби ќе ве интересира

Во Македонија дете од 15 години е најмладиот милионер

Во Македонија дете од 15 години е најмладиот милионер

УТРИНСКИ ФОКУС: Како добивката на „Европа“ порасна за 111,5%, Заев и Мицкоски ќе ги кршат копјата вечерва

УТРИНСКИ ФОКУС: Како добивката на „Европа“ порасна за 111,5%, Заев и Мицкоски ќе ги кршат копјата вечерва

Регулаторна комисија за енергетика го укинува паушалот за парно-греење

Регулаторна комисија за енергетика го укинува паушалот за парно-греење

Македонски производител на чоколади и бонбони ја зголеми двојно добивката

Македонски производител на чоколади и бонбони ја зголеми двојно добивката

Акционери од Топлификација преку писмо побараа помош од Заев

Акционери од Топлификација преку писмо побараа помош од Заев

Расте цената во Скопје, но и во другите градови: Познато колку бил просекот за метар квадратен лани

Расте цената во Скопје, но и во другите градови: Познато колку бил просекот за метар квадратен лани

Има ли спас за капиталните инвестиции, катастрофа и во вториот месец

Има ли спас за капиталните инвестиции, катастрофа и во вториот месец

Кој човек во земјава има најголеми приходи во една година?

Кој човек во земјава има најголеми приходи во една година?

Немаат работници, па вработуваат пензионери

Немаат работници, па вработуваат пензионери