23 Мај, 2019
0.0209

ЕВН го одбележa Меѓународниот ден на волонтерите

Објавено во: Мои пари 05 Декември, 2018

Со активности низ повеќе градови во Македонија волонтерите на ЕВН  го одбележаа Светскиот ден на волонтерството 5-ти декември. Групите волонтери работејќи на проекти во Скопје, Велес и Гостивар своето време и труд ги вложија за доброто на заедницата.  

Во населбата Ново Лисиче во Скопје во парк покрај станбени објекти, волонтерите на ЕВН направија игралиште за забава и рекреација  од моторни гуми, електрични кабли  и кабелски котури.  Долж  автопатот  Скопје - Велес беа засадени 2.450 садници, а гостиварските волонтери ги разубавуваа просториите  на Дневен центар за лица со посебни потреби и ги едуцираа штитениците на домот за значењето на енергијата.

Волонтер во скопската група беше и г-дин Штефан Петер, Претседател на Управниот Одбор на ЕВН Македонија.„Волонтирањето е желба и волонтерите за својот вложен труд не добиваат надомест. Со тоа се потврдува дека вредните нешта во животот не се секогаш креирани од  парите, некогаш за тоа се потребни желбата, човековиот труд и идеите.  Програмата за волонтирање на ЕВН е посебна по тоа што на вработените им нудиме целосна поддршка во реализацијата на волонтерските активности корисни за  локалните заедници, како што е и денешната. “ изјави г-дин Петер.

Поддршка на активностите од проектот  „ЕВН Волонтира“  даде и градоначалникот на општина Аеродром, г-дин Златко Марин. Според него секој труд вложен во вакви проекти е за доброто на поединците и за локалната заедница.

Проектот ЕВН Волонтира се реализира и во соработка со  граѓанската организација „Конект“ чиј  што претставник  Никица Кусиникова истакна дека ЕВН е позитивен пример за тоа како бизнисите треба да соработуваат со граѓанскиот сектор. 

„ЕВН Волонтира“ создаде нова енергија меѓу вработените во ЕВН. Волонтирањето придонесе не само за локалните заедници  низ цела Македонија туку и во зајакнувањето на тимскиот дух на компанијата. До сега се реализирани над 30 волонтерски акции, а  „ ЕВН Волонтира“ ја доби и националната награда за најдобри општествено одговорни практики во 2018 година во категоријата односи кон вработените и истовремено ја доби и главната награда за најинвентивна практика на годината. 

Можеби ќе ве интересира

Кампања на брендот Parfois со жени кои со својата приказна се вистинска инспирација за останатите

Кампања на брендот Parfois со жени кои со својата приказна се вистинска инспирација за останатите

Нaправете паметна пресметка и заштедете електрична енергија и пари!

Нaправете паметна пресметка и заштедете електрична енергија и пари!

Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија организира промоција на книгата „Струма“

Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија организира промоција на книгата „Струма“

Иџе: Чест ми е што сум бренд амбасадор на ИутеКредит

Иџе: Чест ми е што сум бренд амбасадор на ИутеКредит

НЛБ Банка воведе нов БИЗНИС долгорочен денарски кредит за правни лица

НЛБ Банка воведе нов БИЗНИС долгорочен денарски кредит за правни лица

Volvo Cars – Freedom to Move во Скопје

Volvo Cars – Freedom to Move во Скопје

Кои улици се без вода за пиење?

Кои улици се без вода за пиење?

Коморски Инвестициски Форум (КИФ) - Агенда за реализација на зацртаните активности на КИФ II дел

Коморски Инвестициски Форум (КИФ) - Агенда за реализација на зацртаните активности на КИФ II дел

Напредок во одржливоста на компанијата Philip Morris International

Напредок во одржливоста на компанијата Philip Morris International