06 Декември, 2019
0.0377

ЕВН ја поддржа кампањата за заштита од пожари

Објавено во: Мои пари 15 Јули, 2019

Дирекцијата за заштита и спасување доби поддршка од ЕВН за реализација на кампањата за заштита од пожари. 

Целта е заедничка, заштита на населението, шумите и природните ресурси во летниот период кога опасностите од појава на пожарии се најголеми. Кампањата ќе се одвива од 15 јули до 15 август 2019 год. на целата територија на Република Северна Македонија преку едуцирање на населението за намалување на заканите од пожари со помош на едукативен прирачник и постери со чекори на заштита во случај на шумски пожари.

Кампањата ќе вклучува делење на прирачникот за намалување на заканите од пожари, како и поставување на едукативните постери  на централни локации во Градот Скопје и на фрекфентни места, на наплатните станици, на влез на Националните паркови и на граничните премини, на  излетничките места и места близу шумите. 

Во акцијата ќе бидат вклучени сите 35 подрачни одделенија на Дирекцијата за заштита и спасување во сите градови во Републиката.

Целта на оваа кампањата не е само да се делува превентивно, туку и едукативно, преку подигнување на свеста на населението за сите можни ризици што пожарите ги носат како катастрофа, бидејќи влегуваме во таканаречен „критичен период во годината за појава на пожари на отворен простор’’.


Можеби ќе ве интересира

Без вода ул.Џон Кенеди 32

Без вода ул.Џон Кенеди 32

Скопје доби уникатна поп ап продавница за мебел од метал

Скопје доби уникатна поп ап продавница за мебел од метал

Пресврт заради кој одекна најгласниот сон

Пресврт заради кој одекна најгласниот сон

Промовирана илустрираната енциклопедија „Кинески мозаик“ од Виктор Урумов

Промовирана илустрираната енциклопедија „Кинески мозаик“ од Виктор Урумов

Прекинато водоснабдување на улица Димо Хаџи Димов

Прекинато водоснабдување на улица Димо Хаџи Димов

ДЕМАНТ ОД МЕПСО: Во ниту еден момент не беше оставена без напојување трансформаторската станица „Скопје 3“

ДЕМАНТ ОД МЕПСО: Во ниту еден момент не беше оставена без напојување трансформаторската станица „Скопје 3“

Уличниот дефект на ул.Малешевска 67 во населба Драчево е саниран

Уличниот дефект на ул.Малешевска 67 во населба Драчево е саниран

Њујорк тајмс: Забраната на е-цигарите ќе направи повеќе штета отколку корист

Њујорк тајмс: Забраната на е-цигарите ќе направи повеќе штета отколку корист

РСС:Лажните вести и нелегалната миграција - главни безбедносни предизвици во ЈиЕ

РСС:Лажните вести и нелегалната миграција - главни безбедносни предизвици во ЈиЕ