06 Април, 2020
0.0321

Фестивал СЛОБОДНА ЗОНА Виница

Објавено во: Мои пари 17 Август, 2019

По повод 75 години од ослободувањето на градот од фашизмот, а во рамките на повеќедневната манифестација ВИНИЦА - СЛОБОДЕН ГРАД, на 30.08.2019 година, петок, со почеток од 20:00 часот, во градскиот парк во Виница ќе се одржи музичкиот фестивал  СЛОБОДНА ЗОНА на кој ќе настапат следниве музички групи:

Александар Велики - Скопје
Дактили - Струмица
КИ - Куманово
ПМГ Колектив - Скопје
Пука козметика - Скопје
Роботек - Скопје

Истиот ден, во склоп на фестивалот, во 17:30 часот во градскиот парк ќе бидат промовирани книгите „Македонска дискографија - Винили (1958 - 2019)“ и „Македонска рок енциклопедија (1963 - 2018)“, енциклопедиски дела на авторот Тошо Филиповски, а во издание на Corpus delicti records.

Настанот е во целост поддржан од Локалната самоуправа на Општина Виница и Домот за култура „Тошо Арсов“ . Ова е седмо по ред издание на фестивалот, чија идејна и организациона изведба е на група млади ентузијасти, а по неколку годишна пауза, на иницијатива на Општината, се обновува со намера да стане традиција која би оставила траен белег на културното живеење на градот.

Покрај музичкиот фестивал, во рамките на повеќедневната манифестација ВИНИЦА - СЛОБОДЕН ГРАД, ќе се одржат повеќе настани: Винеам куп во фудбал, велосипедска трка, ликовна колонија, маратон „Чупино треил“, промоции на книги, проекција на долгометражниот цртан филм „Неверојатната приказна за џиновската круша“ и др.

Можеби ќе ве интересира

Триглав предлага дивидендата да остане нераспределена

Триглав предлага дивидендата да остане нераспределена

Саниран уличниот дефект на Ташко Караџа 1

Саниран уличниот дефект на Ташко Караџа 1

Отстранет дефектот на улицата Рилски Конгрес 93

Отстранет дефектот на улицата Рилски Конгрес 93

корисниците од улиците :Рилски Конгрес и Благоја Гојан

корисниците од улиците :Рилски Конгрес и Благоја Гојан

Силк Роуд Банка објави јавна понуда за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица

Силк Роуд Банка објави јавна понуда за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица

ЕВЕНТ индустријата бара итни мерки од Владата

ЕВЕНТ индустријата бара итни мерки од Владата

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Дефектот во Студеничани е саниран

Дефектот во Студеничани е саниран

Евент индустријата бара итни мерки од Владата

Евент индустријата бара итни мерки од Владата