22 Мај, 2018
0.6102
    ALK 7923.39    -1.94%     CEVI 927    -2.93%     EUHA 3    0%     EVRO 3000    7.26%     GRNT 716    -1.35%     GTRG 3000    0%     KMB 4300    -0.99%     MKSD 200    -1.96%     MPT 31000    0.54%     MTUR 4100    0%     OKTA 3550    -4.05%     PPIV 44478.76    -0.05%     RMDEN09 98.5    1.55%     RMDEN10 98    0.2%     RZLV 44.13    -1.93%     STB 1018.27    0.5%     STBP 1121.15    1.19%     STIL 131.24    -0.75%     TEL 270    0%     TNB 13488.48    -0.09%     TPLF 1543.72    -3.93%     UNI 2361    -2.44%     ZILU 263.29    7.47%     ZPKO 2857    0.04%

Финансии

СЦЕНАРИЈА: Штедење или подлабок буџетски дефицит?

СЦЕНАРИЈА: Штедење или подлабок буџетски дефицит?

02 Април, 2014

ФИНАНСИИ: Јавниот долг достигна 35,2% од БДП

ФИНАНСИИ: Јавниот долг достигна 35,2% од БДП

01 Април, 2014

Нефункционалните кредити горчлив проблем за банкарскиот сектор

Нефункционалните кредити горчлив проблем за банкарскиот сектор

01 Април, 2014

ЗАДОЛЖУВАЊА: Државата бара заем од 93 милиони евра!

ЗАДОЛЖУВАЊА: Државата бара заем од 93 милиони евра!

01 Април, 2014

ДОЛГОВИ КОН СТРАНСТВО: За четири години, пораст од 1 милијарда евра!

ДОЛГОВИ КОН СТРАНСТВО: За четири години, пораст од 1 милијарда евра!

01 Април, 2014

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Од крајот на минатата година салдото е намалено за 6 милиони евра!

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Од крајот на минатата година салдото е намалено за 6 милиони евра!

01 Април, 2014

Ставрески закажа, па откажа посета на „Џонсон контролс“

Ставрески закажа, па откажа посета на „Џонсон контролс“

31 Март, 2014

НБРМ го зголемува бројот на валути во кои ќе се изразува курсот на денарот

НБРМ го зголемува бројот на валути во кои ќе се изразува курсот на денарот

27 Март, 2014

Финансиската полиција годишно открива криминал тежок 20 милиони евра

Финансиската полиција годишно открива криминал тежок 20 милиони евра

27 Март, 2014

ПРЕДИЗБОРНИ ТРОШЕЊА: Стопени се 70 проценти од буџетскиот дефицит!

ПРЕДИЗБОРНИ ТРОШЕЊА: Стопени се 70 проценти од буџетскиот дефицит!

27 Март, 2014

КД ФОНДОВИ ПРОГНОЗА: акциите и останатите хартии од вредност ќе растат оваа година!

КД ФОНДОВИ ПРОГНОЗА: акциите и останатите хартии од вредност ќе растат оваа година!

26 Март, 2014

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ: Владата прибра речиси 12 милиони евра

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ: Владата прибра речиси 12 милиони евра

25 Март, 2014

Ново задолжување од 11,3 милиони евра

Ново задолжување од 11,3 милиони евра

25 Март, 2014

Дали е можно доларот да западне во криза?

Дали е можно доларот да западне во криза?

25 Март, 2014

Како Македонија за една година планира да врати 670 милиони евра?

Како Македонија за една година планира да врати 670 милиони евра?

24 Март, 2014

ИЗВЕШТАЈ НА НБРМ: Во февруари кредитен раст од 7%!

ИЗВЕШТАЈ НА НБРМ: Во февруари кредитен раст од 7%!

22 Март, 2014

НОВИ МЕРЕЊА: Штедењето порасна за  60 милиони евра – генератор денарските депозити!

НОВИ МЕРЕЊА: Штедењето порасна за 60 милиони евра – генератор денарските депозити!

22 Март, 2014

КАМАТИ: 2014-та почна со пониски камати, раст на станбените и потрошувачките кредити!

КАМАТИ: 2014-та почна со пониски камати, раст на станбените и потрошувачките кредити!

19 Март, 2014