23 Март, 2018
0.0674

Финансии

ЈАВЕН ДОЛГ: Податоците наместо месечно, ќе се објавуваат квартално!

ЈАВЕН ДОЛГ: Податоците наместо месечно, ќе се објавуваат квартално!

10 Декември, 2014

ДОГОВОР СО ЕБОР: Кредит од 305 милиони евра за инфраструктурни проекти

ДОГОВОР СО ЕБОР: Кредит од 305 милиони евра за инфраструктурни проекти

05 Декември, 2014

2015 ЗАДОЛЖУВАЊА: Во првата половина од годината – за враќање 400 милиони евра!

2015 ЗАДОЛЖУВАЊА: Во првата половина од годината – за враќање 400 милиони евра!

04 Декември, 2014

ФИНЕКСПО: Банките да го „одврзат ќесето“ за малите и средни претпријатија

ФИНЕКСПО: Банките да го „одврзат ќесето“ за малите и средни претпријатија

02 Декември, 2014

Експерти на Светска банка ќе ја учат Македонија за спрaвување со долгови

Експерти на Светска банка ќе ја учат Македонија за спрaвување со долгови

28 Ноември, 2014

БУЏЕТОМЕТАР: Дали институциите се доволно транспарентни во трошењето на народните пари?

БУЏЕТОМЕТАР: Дали институциите се доволно транспарентни во трошењето на народните пари?

27 Ноември, 2014

СТАНБЕНИ КРЕДИТИ: Каматите паѓаат, долговите достигнаа 350 милиони евра!

СТАНБЕНИ КРЕДИТИ: Каматите паѓаат, долговите достигнаа 350 милиони евра!

24 Ноември, 2014

Расте нето приходот од камати и надоместоци на „Уни банка“

Расте нето приходот од камати и надоместоци на „Уни банка“

24 Ноември, 2014

Граѓани се организираат на Фејсбук – НЕ за придонесите за хонорари

Граѓани се организираат на Фејсбук – НЕ за придонесите за хонорари

23 Ноември, 2014

Намалените камати за станбените кредити Ставрески ги објаснува со „Купи куќа, купи стан“

Намалените камати за станбените кредити Ставрески ги објаснува со „Купи куќа, купи стан“

21 Ноември, 2014

Македонија меѓу земјите со најниска даночна стапка

Македонија меѓу земјите со најниска даночна стапка

21 Ноември, 2014

ИСТРАЖУВАЊЕ: Ниту една буџетска институција не е транспарентна во трошењето државни пари!

ИСТРАЖУВАЊЕ: Ниту една буџетска институција не е транспарентна во трошењето државни пари!

20 Ноември, 2014

Се топи оптимизмот за економски раст!

Се топи оптимизмот за економски раст!

16 Ноември, 2014

(ФОТО) Погледнете ги новите банкноти од 200 и 2000 денари

(ФОТО) Погледнете ги новите банкноти од 200 и 2000 денари

14 Ноември, 2014

„Стопанска банка“ Битола со добивка од 2,25 милиони евра до крај на септември годинава

„Стопанска банка“ Битола со добивка од 2,25 милиони евра до крај на септември годинава

14 Ноември, 2014

„Стопанска банка“ Скопје прави ќар од 81.170 евра просечно дневно!

„Стопанска банка“ Скопје прави ќар од 81.170 евра просечно дневно!

12 Ноември, 2014

ШТО ПОРАЧА ММФ: Наместо идни задолжувања – буџетско штедење!

ШТО ПОРАЧА ММФ: Наместо идни задолжувања – буџетско штедење!

11 Ноември, 2014

МВР И УЈП ВО АКЦИЈА: Затворени дуќани во Скопје, Тетово и Куманово

МВР И УЈП ВО АКЦИЈА: Затворени дуќани во Скопје, Тетово и Куманово

07 Ноември, 2014