22 Октомври, 2018
0.2682

ФИРМА ВОВЕДЕ РАБОТНА НЕДЕЛА ОД ЧЕТИРИ ДЕНА: Резултатите се феноменални

Објавено во: Финансии 06 Октомври, 2018

Компанија од Нов Зеланд воведе работна недела од четири дена, и има одлични резултати. 

По пробниот период, откако се видело дека нема пад на продуктивноста, 250 вработени добиле работна недела од само четири дена. 

Работниците ги имаат истите услови и истата плата. 

Со тоа вработените во Перпетуал Гардијану, станаа посреќни и поефективни. 

Затоа што работат помалку денови, продуктивноста скокнала за 20%. 

По два месеци некои од работниците рекле дека им фали и едвај чекаат да дојдат во канцеларија. 

Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот