24 Мај, 2019
0.0185

ФОН: Се формира регионален центар на Европската комисија за европски студии

Објавено во: Мои пари 13 Март, 2019

Универзитетот ФОН претставуван од Генералниот директор Сефер Цаноски и Европскиот Институт "CIFE" од Ница- Франција претставувана од Директорот Матијас Вахтер денеска објавија дека го отпочнуваат процесот за заеднички студии, двојни дипломи, краткорочни и долгорочни курсеви како и летни и зимски школи од областа на евроинтеграциите. Програмата ќе биде насловена - We bring Europe!

Претседател на одборот на Институтот ЦИФЕ е поранешниот претседател на ЕУ господинот Ван Ромпуј. Оваа реномирана институција е под директно покровителство на Европската комисија која работи според Жан Моне програмата и истиот повеќе од 50 години создава кадар за потребите на европските институции. Сегашниот претседател на ЕУ - Жан Клод Јункер е почесен Претседтел на овој институт.

Со одлуката на ЦИФЕ да го направи Скопје и ФОН регионален центар за ваков тип студии, првенствено ќе добијат студентите и младите професионалци, но и самата држава која ќе стане универзитетски центар на најдобрите стратези, дипломати и лобисти.

Заедничките постдипломски студии се планирани да започнат во Ноември оваа година.

Можеби ќе ве интересира

Шестата генерација на Opel Corsa вози на струја

Шестата генерација на Opel Corsa вози на струја

Според какви обичаи работи новиот паркинг во Скопје!?

Според какви обичаи работи новиот паркинг во Скопје!?

Уличниот дефект во Чаир е решен

Уличниот дефект во Чаир е решен

Дефектот на ул.4-ти Јули бб е саниран

Дефектот на ул.4-ти Јули бб е саниран

Дефектот на ул.Палмиро Толати е саниран

Дефектот на ул.Палмиро Толати е саниран

НЛБ Банка - носител на признанието „Компанија ориентирана кон луѓето“

НЛБ Банка - носител на признанието „Компанија ориентирана кон луѓето“

Дефектот на ул.Титовелешка е саниран

Дефектот на ул.Титовелешка е саниран

Рекордни 10.000 продадени примероци од „Нашиот пат“!

Рекордни 10.000 продадени примероци од „Нашиот пат“!

Актуелните проекти на Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија тема на разговор меѓу Азески и Мартенс

Актуелните проекти на Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија тема на разговор меѓу Азески и Мартенс