31 Мај, 2020
0.0707

(ФОТО) Директорот на Универзална сала ја донираше платата

Објавено во: Македонија 22 Мај, 2020

Директорот на Универзална сала, Филип Аврамчев, објави дека ја донирал својата плата во Солидарниот фонд за справување со Ковид-кризата и дека за себе задржал само сума еднаква на минималната плата во Македонија.

„Мојата донација за КОВИД фондот, согласно одлуката на Либерално-демократска партија да бидеме солидарни и да ја донираме разликата во платата до 14.500. На овој начин, колку-толку, директно се вклучуваме во помошта на малите бизниси погодени од Ковид-19, се со цел да им се помогне на работодавците во овие тешки времиња да ги задржат вработените“, објави Аврамчев.

Универзална сала петта година по ред не е отворена за публика и ја чека својата реконструкција, а во истата се вршат само подготовки на настани.


Можеби ќе ве интересира

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?