23 Мај, 2019
0.0215

(ФОТО) Роден во Австралија, а уби 49 луѓе во Нов Зеланд: На оружјето на убиецот натписи на германски, српски, бугарски и руски јазик

Објавено во: Свет 15 Март, 2019

Австарлискиот терорист Брентон Тарант тргнал во крвав поход на Нов Зеланд со оружје на кое имало натписи на германски, бугарски, руски и српски јазик.

Исто така, го носел нацистичкиот симбол „црно сонце“.


Црно сонце е симбол со култно значње. Основата на симболот е „сончев круг“ кој е сликан на подот на градината во дворецот во Северна Рајна-Вестфалија кој во текот на Втората светска војна бил едно од најзначајните места за Хајнрих Хилмер.

За споредба, на оружјето пишува : Марко Милјанов Поповиќ (1833-1901) - црногорски народен книжевник, војсководец и војвода од племето Кучи.

Стефан Лазар - српскиот кнез Лазар Хребелјановиќ (1329-1389) загинал во војната со Турците на Косово Поле. Го користел кралското име Стефан Лазар.


Се спомнува и битката на Ивановац која се одиграла во 1805 година. На еден од магацините се гледа и името на Баја Пивлјанин , а се гледа и името на Милош Обилиќ.

Се наведува и дека во 1683 година која се однесува на опасадата на Виена кога војската на Османското царство ја окупирала Виена. Во таа битка е прекинато напредувањето на Турција во Европа.

На оружјето се наведени многу битки и личности кои во текот на историјата се бореле против продорот на исламот во Европа.


Како што се пишува, Тарант навел дека еден од примерите му бил и Андрес Брејвик кој во 2011 година уби 77 луѓе.

Можеби ќе ве интересира

Koj бара милиони отштета од Боинг?

Koj бара милиони отштета од Боинг?

(ВИДЕО) НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ: Има мртви и повредени

(ВИДЕО) НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ: Има мртви и повредени

Она што за Путин е многу вредно е во Загреб, и ќе дојде да го побара

Она што за Путин е многу вредно е во Загреб, и ќе дојде да го побара

ПРВА ВО СВЕТОТ: Франција забрани употреба на пестициди кои се штетни за пчелите

ПРВА ВО СВЕТОТ: Франција забрани употреба на пестициди кои се штетни за пчелите

(ВИДЕО) ТОРНАДА БЕСНЕАТ: Куќи останаа без покриви, патници засолнети на аеродром

(ВИДЕО) ТОРНАДА БЕСНЕАТ: Куќи останаа без покриви, патници засолнети на аеродром

Нов Зеланд станува немилосрден кон странците, еве и зошто

Нов Зеланд станува немилосрден кон странците, еве и зошто

НЕОБИЧНО: Направија приколка од пердуви од кокошки

НЕОБИЧНО: Направија приколка од пердуви од кокошки

Дали Путин повторно стана татко?

Дали Путин повторно стана татко?

Роми од Македонија и Србија бараат пензија од Германија поради гетоизирање

Роми од Македонија и Србија бараат пензија од Германија поради гетоизирање