19 Април, 2019
0.0192

(ФОТО+ВИДЕО) Се продава остров каде нема да мора да плаќате данок

Објавено во: Финансии 13 Февруари, 2019

Приватниот вештачки остров Ал Марџан во Обединети Арапски Емирати, се продава. 

Цената е 410 милиони евра. Луѓето кои ќе го купат, се ослободени од плаќање данок. 

Овој најскап остров на светот се протега на 267 хектари. 

Тој се состои од 4 помали острови кои се споени со мостови. 

Иако во Дубаи има одредени забрани, овде алкохол ќе се точи слободно. 


Можеби ќе ве интересира

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?