04 Август, 2020
0.0180

ГАЛЕРИЈА: Под маски граѓаните гласаат за нов парламентарен состав

Објавено во: Македонија 15 Јули, 2020

Под маски граѓаните денеска гласаат за нов парламентарен состав. 

Овие избори се одржуваат под посебен протокол поради епидемијата на коронавирусот. 

23.81 отсто е излезноста во земјава до 13 часот. 

Во ИЕ 1 има 27.89 отсто,  во ИЕ 2 21.64 отсто, во ИЕ 3 има одзив од 28.92 отсто, во ИЕ 4 има излезност од 27.45 отсто. Во ИЕ 5 одзивот е 23.11 отсто и во ИЕ 6 излезноста е 15.58 отсто. 

фото Вангел Тануровски

ФОТО: Вангел Тануровски

Можеби ќе ве интересира

ШКОЛИТЕ СО МНОГУ ДЕЦА ВО КОМБИНИРАНА НАСТАВА, ОСТАНАТИТЕ РЕДОВНО ВО ШКОЛО: Конечно ќе се утврди како ќе почне учебната година

ШКОЛИТЕ СО МНОГУ ДЕЦА ВО КОМБИНИРАНА НАСТАВА, ОСТАНАТИТЕ РЕДОВНО ВО ШКОЛО: Конечно ќе се утврди како ќе почне учебната година

ДЕНЕСКА ПРВА СЕДНИЦА НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ - почнуваат разговорите за владино мнозинство

ДЕНЕСКА ПРВА СЕДНИЦА НА НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ - почнуваат разговорите за владино мнозинство

ЗАИГРАА КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ЖУРКИТЕ НА ПЛАЖИТЕ - ќе ја „букнат“ ли короната, ќе се знае за неколку дена

ЗАИГРАА КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА ЖУРКИТЕ НА ПЛАЖИТЕ - ќе ја „букнат“ ли короната, ќе се знае за неколку дена

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Кривични за забавите во Охрид,

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Кривични за забавите во Охрид,

Потрагата по исчезнатото момче во Преспанското езеро запрена поради ветер и бранови

Потрагата по исчезнатото момче во Преспанското езеро запрена поради ветер и бранови

Три нови заразени со коронавирусот во Берово

Три нови заразени со коронавирусот во Берово

Пограничен инцидент се случи во Охридското езеро, известени се и албанските органи

Пограничен инцидент се случи во Охридското езеро, известени се и албанските органи

Уште не е пронајдено момчето кое се изгуби во Преспанското езеро

Уште не е пронајдено момчето кое се изгуби во Преспанското езеро

За продолжениот викенд имало повеќе тепачки низ државата

За продолжениот викенд имало повеќе тепачки низ државата