17 Јануари, 2020
0.0193

Generali е најдобрата осигурителна компанија според Форбс, сега присутна и во Македонија

Објавено во: Економија 10 Октомври, 2019

Престижната италијанска групација „Генерали“ која од неодамна е присутна и во Македонија е најдобрата осигурителна компанија во светот на последната листа на „Форбс“ и „Статиста“. Од 2.000 рангирани јавни компании, „Форбс“ ги идентификува 250 најдобри фирми од критериумите за доверливост, социјално однесување, квалитет на производи и услуги и третман на вработените, спроведувајќи интервјуа во 50 земји.

„Генерали“ е рангирана на 61.место, повисоко од која било друга голема осигурителна компанија и единствената италијанска марка на списокот заедно со „Ферари“.


„Генерали“ сега е присутен на македонскиот пазар откако КД Фондови стана дел од таа меѓународна Групација. Во посета на Генерали Инвестмент АД Скопје беше и италијанскиот амбасадор во земјава Карло Ромео.

„Амбасадорот Ромео имаше интересна средба со Генералниот директор и вработените во Генерали Инвестмент Скопје, каде е присутна престижната италијанска групација „Генерали“, со добри можности за инвестиции, соопштија од Амбасадата на Италија во земјава.


Можеби ќе ве интересира

Мобилната лабораторија за испитување на квалитет на горивата и натаму вон употреба

Мобилната лабораторија за испитување на квалитет на горивата и натаму вон употреба

УТРИНСКИ ФОКУС: Петоците да се работи до 13ч предлага ДУИ-изводливо или не?

УТРИНСКИ ФОКУС: Петоците да се работи до 13ч предлага ДУИ-изводливо или не?

Мила Царовска: Ниту еден синдикат не ми се пожали за исплатата на зголемената минимална плата

Мила Царовска: Ниту еден синдикат не ми се пожали за исплатата на зголемената минимална плата

ВОЈНОВИЌ: Триглав Осигурување нуди доброволно осигурување од малигни заболувања

ВОЈНОВИЌ: Триглав Осигурување нуди доброволно осигурување од малигни заболувања

Копач: Северна Македонија најдобра во енергетските реформи

Копач: Северна Македонија најдобра во енергетските реформи

Соседите од Албанија ќе ни го „крадат“ проектот со фискални сметки „Мој ДДВ“

Соседите од Албанија ќе ни го „крадат“ проектот со фискални сметки „Мој ДДВ“

ИНТЕРВЈУ ВОЈНОВИЌ: За да бидете лидер во осигурувањето мора да ги одржувате ветувањата кон клиентите

ИНТЕРВЈУ ВОЈНОВИЌ: За да бидете лидер во осигурувањето мора да ги одржувате ветувањата кон клиентите

Во Македонија ќе се гради нова пруга во 2020

Во Македонија ќе се гради нова пруга во 2020

ВО ПЕТОК НА РАБОТА ДО 13 ЧАСОТ: Што велат газдите, а што работниците?

ВО ПЕТОК НА РАБОТА ДО 13 ЧАСОТ: Што велат газдите, а што работниците?