17 Јуни, 2019
0.0160

ГЕНИЈАЛНО: На ден може да се заработат по 160 долари

Објавено во: Финансии 22 Септември, 2018

Еден Јапонец смисли бизнис од кој дневно се заработуваат по 160 долари. 

Тој наоѓа луѓе кои се платени да седат и да  ги слушаат клиентите. 

Тоа се претежно луѓе на возраст од 45 до 55 години, а еден час се наплаќа по 12,80 долари. 

Клиентите генерално се жени, а меѓу нив имало и старица на возраст од 80 години која еднаш неделно плаќа за да ја шетаат во парк. 

Тоа се луѓе на кои им е потребна некаква помош или некој да ги ислуша и да им прави друштво. 

Можеби ќе ве интересира

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?