23 Јули, 2019
0.0182

Германија бара работници со средно образование

Објавено во: Економија 14 Мај, 2019

Германија бара работници со средно образование, а потребно е да се пополнат огромен број работни места.

Најголема е побарувачката има за квалификувани работници од средното образование како и за инженери во областа на хемијата, машинството и градежништвото. Расте побарувачката и на работници без квалификации.

Земјата во првиот квартал регистрира 1,38 милиони слободни работни места, што е скоро за 200.000 повеќе во однос на истиот период минатата година. Податоците ги објави Сојузната агенција за вработување.

Според Агенцијата најмногу отворени места има во услужните дејности, градежништвото и здравството.

Повеќе земји трагаат по работници. На Балканот Словенија има потреба од кадри за работа. 

Можеби ќе ве интересира

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино

МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР: Се „бега“ за поголема плата од Шведска до Германија и западна Европа

МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР: Се „бега“ за поголема плата од Шведска до Германија и западна Европа

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун

Каде Алкалоид вложува 400 илјади евра?

Каде Алкалоид вложува 400 илјади евра?