19 Април, 2019
0.0358

Го оставиле добриот живот во Ирска и се вратиле во Хрватска

Објавено во: Финансии 20 Декември, 2018

Авантурата на двајца Хрвати во Ирска траела две години. 

Но, таа приказна завршила затоа што љубовта кон Хрватска им била поважна, пишува Мој посао

Се работи за Јадран Мештровиќ, ИТ инженер и Роман Шакировски, стручњак за вработување. 

Шакриовски вели дека луѓето доаѓаат за да заработат пари и да ги пратат на семејството во Хрватска. 

Другиот Хрват вели дека станале родители во меѓувреме, а немале поддршка таму и затоа се вратиле назад. 

„Не знам, имаше некаква носталгија за татковината“, раскажува тој. 

Сепак, за да се има квалитетен живот вели дека во Ирска мора да се дели станот со уште некој, затоа што инаку чини скапо. Ако минималецот е 1.500 евра, станот чини од 1.000 до 1.500 евра. 

фото Мој посао

Можеби ќе ве интересира

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?