15 Јули, 2020
0.0212

Градот Цетиње ја доби наградата Globallocal

Објавено во: Мои пари 19 Октомври, 2019

Градот Цетиње е добитник на наградата Globallocal која им се доделува на најуспешните локални заедници за создавање добро опкружување за развој на претприемништво во Централна и Југоисточна Европа.

Наградата му беше врачена на градоначалникот Александар Кашчелан на гала вечерата на Вториот светски конгрес на претприемачи што се одржа во Скопје.

„Задоволство е да се биде меѓу најдобрите, особено кога вашата заложба за развој на локалната заедница ја препознаваат истакнати експерти од областа на развојот на претприемништвото. Оваа награда доаѓа во вистинско време - очекуваме објавување на оглас за изнајмување и закуп на имоти од поранешниот Обод, во тек е оглас за станарите на Бизнис центарот, контактирани сме со бројни инвеститори, а во капиталниот буџет планиравме пари за набавка на земјиште на кое се наоѓаше познатиот хотел Локанда. Повторен развој, покрај новите хотелски и угостителски објекти, ќе создаде нови вработувања“, рече градоначалникот Кашчелан.

Покрај главниот град Цетиње, во оваа категорија беа наградени уште 14 градови од регионот, од кои три се од Црна Гора - Жабљак, Пљевља и Петница.

Одлуката за годинешните лауреати е донесена од независниот Меѓународен комитет за награди и признавање Globallocal, составен од 18 истакнати експерти за економија, маркетинг, трговија, управување, финансии и претприемништво, од девет земји од Централна и Југоисточна Европа.

Можеби ќе ве интересира

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија