30 Октомври, 2020
0.0207

Граве осигурување е 100 % сопственик на Еуролинк осигурување

Објавено во: Економија 01 Април, 2020

Официјално пред два дена Граве осигурување стана мнозински сопственик на Еуролинк осигурување, откако помина транскацијата во која оваа австриска осигурителна компанија купи 3.200 акции од Еролинк, осигурителната компанија чиј сопственик е Трифун Костовски. На почетокот на март, Агенцијата за супервизија на осигурување му даде на Граве Осигурување да го купи Еуролинк осигурување, соопштувајќи дека е дадена согласност за стекнување квалификувано учество од страна на Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft AG од Грац. 

ГРАВЕ Осигурување АД Скопје во Македонија постои 12 години, а осигурителната компанија има 100 процентен сопствен капитал од Австрија.

Можеби ќе ве интересира

Во Македонија секој петти жител е сиромашен

Во Македонија секој петти жител е сиромашен

Народна банка тврди дека пред укинувањето на дозволата за работа на „Еуростандард банка” ги презеле сите мерки за заштита на доверителите

Народна банка тврди дека пред укинувањето на дозволата за работа на „Еуростандард банка” ги презеле сите мерки за заштита на доверителите

Исправаме голема неправда кон работниците, велат од ССМ

Исправаме голема неправда кон работниците, велат од ССМ

ГОДИНАВА ПРЕПОЛОВЕН УВОЗОТ НА ПОЛОВНИ ВОЗИЛА - новиот данок го стори своето

ГОДИНАВА ПРЕПОЛОВЕН УВОЗОТ НА ПОЛОВНИ ВОЗИЛА - новиот данок го стори своето

Костадин Костадинов: Главниот изведувач на автопатот Кичево - Охрид со 50 отсто профитна маржа

Костадин Костадинов: Главниот изведувач на автопатот Кичево - Охрид со 50 отсто профитна маржа

Интервју со Ниновски од Брејнстер: Нашиот брз раст е доказ дека создаваме квалитетни кадри кои лесно се вработуваат

Интервју со Ниновски од Брејнстер: Нашиот брз раст е доказ дека создаваме квалитетни кадри кои лесно се вработуваат

Првата даночничка се врати во својата матична институција - Сања Лукаревска пред нови предизвици

Првата даночничка се врати во својата матична институција - Сања Лукаревска пред нови предизвици

ПОВТОРНО ТОПЛИ РАДИЈАТОРИ: Се враќа непречената испорака на топлинска енергија

ПОВТОРНО ТОПЛИ РАДИЈАТОРИ: Се враќа непречената испорака на топлинска енергија

„Алкалоид“ со 175 нови вработувања, двојно зголемени инвестиции од над 1,1 милијарди денари и раст на консолидираните продажби од 8 отсто во првите девет месеци

„Алкалоид“ со 175 нови вработувања, двојно зголемени инвестиции од над 1,1 милијарди денари и раст на консолидираните продажби од 8 отсто во првите девет месеци