22 Март, 2018
0.0625

Грешки кои туристите ги прават на патување

Објавено во: Стил 10 Октомври, 2017

Туристите треба да внимаваат како се однесуваат на патување зависно од земјата каде престојуваат. 

Затоа не треба да се фотографира без дозвола, или да се загадува околината. 

Не фрлајте смет, дури и ако тоа го прават локалните жители или други туристи. Во националните паркови има многу строги правила за ваквото однесување. 

Кога патувате во некоја земја, вие оставате пари во нивната економија со наоѓањето на сместување, купување на храна, но затоа не купувајте работи кои се увезени. 

Немојте да храните животни, иако тоа убаво изгледа на слика. Сепак, храната која ние ја користиме може да им штети на животните. 

Во Норвешка не е пристојно да зборувате додека се возите, во Русија не би било добро да се смеете на улица на непознати луѓе, а во Јапонија се препорачува да не оставате бакшиш. 

Можеби ќе ве интересира

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори

(ВИДЕО) Запрепастувачки навики: Запознајте го парот кој е опседнат со штедење

(ВИДЕО) Запрепастувачки навики: Запознајте го парот кој е опседнат со штедење

Легендарниот Ринго Стар стана витез

Легендарниот Ринго Стар стана витез