04 Април, 2020
0.0304

Халкбанк утре ќе ја исплати мартовската пензија

Објавено во: Мои пари 24 Март, 2020

Халкбанк утре, 25.03 ќе изврши предвремена исплата на мартовската пензија за сите пензионери кои својата пензија ја примаат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на сметка во Халкбанк АД Скопје.  

На овој начин пензионерите кои ја примаат пензијата преку банката утре ќе ги имаат пензиите на своја сметка и истите ќе може слободно да ги користат при пазарење со платежните картички, преку електронското банкарство или за подигање преку банкоматите, без провизии.

Од банката ги повикуваат своите пензионери, во нивен интерес и за нивна поголема заштита, овој период кога државата воведува низа мерки за спречување на ширење на корона вирусот, да се насочат кон плаќање со картичките и кон електронското банкарство, и да избегнуваат што е можно повеќе употреба на готовина и посета на филијали на банката.

Исто така, од Халкбанк посочуваат дека, во краен случај, за подигање готовина на располагање на корисниците им стојат банкоматите, оние лоцирани до филијалите што неколкупати во текот на денот се дезинфицираат. Од таму сепак препорачуваат при нивно користење да се применуваат пропишаните мерки за лична заштита.

Подигањето средства на шалтерите на филијалите ќе биде со почитување на правилата за влез во согласност со препораките на Владата, според кои влезот ќе биде ограничен на број на лица соодветен на бројот на благајните во експозитурата.

Можеби ќе ве интересира

Силк Роуд Банка објави јавна понуда за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица

Силк Роуд Банка објави јавна понуда за промена на договорните услови за кредитните производи на физички лица

ЕВЕНТ индустријата бара итни мерки од Владата

ЕВЕНТ индустријата бара итни мерки од Владата

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Дефектот во Студеничани е саниран

Дефектот во Студеничани е саниран

Евент индустријата бара итни мерки од Владата

Евент индустријата бара итни мерки од Владата

Битолска млекара предвреме плати 15 милиони денари данок на добивка и донираше за битолската болница

Битолска млекара предвреме плати 15 милиони денари данок на добивка и донираше за битолската болница

Директорите на СН Осигурителен брокер одржаа предавање за студентите на Економски факултет

Директорите на СН Осигурителен брокер одржаа предавање за студентите на Економски факултет

Менаџментот на ТКП донесе одлука за солидарност, менаџерите ќе примаат минимална плата, a разликата ќе ја донираат во фондот за солидарност COVID-19

Менаџментот на ТКП донесе одлука за солидарност, менаџерите ќе примаат минимална плата, a разликата ќе ја донираат во фондот за солидарност COVID-19

ЈП Водовод и канализација - Скопје со поддршка на децата и младите од СОС Детско село

ЈП Водовод и канализација - Скопје со поддршка на децата и младите од СОС Детско село