07 Август, 2022
0.0202

И МОЌНИОТ ШПЕДИТЕР „ФЕРШПЕД“ ГИ ОБЈАВИ БРОЈКИТЕ - еве како работела компанијата во првите шест месеци од годинава

Објавено во: Финансии 30 Јули, 2022

Добивај вести на Viber

Профит од 709 илјади евра, толку прикажа шпедитерската коммашнија Фершпед за првите шест месеци од годинава. 

Во однос на истиот период лани, тоа е само благо намалување на добивката за 4 отсто, покажа Билансот на успех на компанијата.

„Фершпед АД Скопје за периодот Jануари – Jуни 2022 година оствари оперативна добивка во износ од 43.585 илјади денари  искажана во неревидираниот Биланс на успех“, се вели во образложението на финансискиот резултат.

Остварените вкупни приходи за период Јануари – Јуни 2022 година изнесуваат 2.210.869 илјади денари и во споредба со остварените вкупни приходи за истиот период 2021 година бележат пораст од отсто%.

Оперативните приходи изнесуваат 2.207.574 илјади денари и бележат пораст од 8 отсто во однос на оперативните приходи за истиот период 2021 година.

Финансиките приходи се намалени во однос на истиот период минатата година.

Вкупните расходи за период Јануари - Јуни 2022 година во износ од 2.165.285 илјади  денари бележат пораст од 8 проценти во однос на вкупните расходи  за истиот период  2021 година. Оперативните расходи во првото полугодие од 2022 година изнесуваат 2.163.989 илјади денари и истите се зголемени за 8 отсто во однос на првото полугодие од 2021 година.

Финансиските расходи  бележат пораст во однос на  истиот период  минатата година.

Остварената нето добивка  за  периодот Jануари – Jуни 2022 година изнесува 39.863 илјади денари.

Дивиденди

На Годишното собрание на акционери одржано на 31.05.2022 година одобрена е пресметка и исплата на дивиденда од акумулирананераспределена добивка на друштвото од минати години во бруто износ од  8.966.650 денари, односно 550 денари бруто износ по акција.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

ЌЕ СЕ УКИНАТ ДАНОЧНИТЕ ОСЛОБОДУВАЊА, ЌЕ СЕ РЕВИДИРААТ СТИМУЛАЦИИТЕ, ВО ИГРА И ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК - Финансии почна консултации со бизнисот за повисоки даноци од идната година

ЌЕ СЕ УКИНАТ ДАНОЧНИТЕ ОСЛОБОДУВАЊА, ЌЕ СЕ РЕВИДИРААТ СТИМУЛАЦИИТЕ, ВО ИГРА И ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК - Финансии почна консултации со бизнисот за повисоки даноци од идната година

ДРЖАВНАТА БАНКА ШТО ИМ ДАВА БЕСКАМАТНИ И ЕВТИНИ КРЕДИТИ НА ФИРМИТЕ СО ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕНА ДОБИВКА - во првата половина од годинава 732 илјади евра

ДРЖАВНАТА БАНКА ШТО ИМ ДАВА БЕСКАМАТНИ И ЕВТИНИ КРЕДИТИ НА ФИРМИТЕ СО ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕНА ДОБИВКА - во првата половина од годинава 732 илјади евра

ДОАЃА ЦЕЛОСНА РЕЦЕСИЈА, поранешен вработен во ФЕД тврди дека ќе трае цела година

ДОАЃА ЦЕЛОСНА РЕЦЕСИЈА, поранешен вработен во ФЕД тврди дека ќе трае цела година

УЈП: Корисниците на МојДДВ може да се вратат на напредниот скенер за скенирање на фискални сметки

УЈП: Корисниците на МојДДВ може да се вратат на напредниот скенер за скенирање на фискални сметки

КАМАТИТЕ НА КРЕДИТИТЕ СЕ УШТЕ ПАЃААТ, банките не брзаат по сигналите од Народната банка, еве кои се причините

КАМАТИТЕ НА КРЕДИТИТЕ СЕ УШТЕ ПАЃААТ, банките не брзаат по сигналите од Народната банка, еве кои се причините

Банката на Англија ги зголемува каматните стапки, најмногу од 1995 година, брза да ја зауза инфлацијата

Банката на Англија ги зголемува каматните стапки, најмногу од 1995 година, брза да ја зауза инфлацијата

СРБИТЕ СТРАВУВААТ ЗА СВОИТЕ ПАРИ, немаат пристап до средствата од една од банките, од таму велат се ќе биде средено до 14 часот

СРБИТЕ СТРАВУВААТ ЗА СВОИТЕ ПАРИ, немаат пристап до средствата од една од банките, од таму велат се ќе биде средено до 14 часот

РУСКАТА ЕКОНОМИЈА ПОЧНУВА ПОБРЗО ДА ПАЃА, Сите параметри сега се полоши од планираното: БДП тоне за 7 отсто!

РУСКАТА ЕКОНОМИЈА ПОЧНУВА ПОБРЗО ДА ПАЃА, Сите параметри сега се полоши од планираното: БДП тоне за 7 отсто!

Најбогати Американци изгубија над 660 милијарди долари: Од ноември, акциите паѓаат, одземајќи им го богатството на милијардерите

Најбогати Американци изгубија над 660 милијарди долари: Од ноември, акциите паѓаат, одземајќи им го богатството на милијардерите