15 Август, 2018
0.2660

И ОВА СЕ СЛУЧУВА: Се бунат заради високи плати

Објавено во: Финансии 19 Мај, 2018

Во Зрењанин бизнисмените се побунија заради високите плати кои германскиот Дрекслмајер ги дава на работниците, затоа што на тој начин и тие губат работна сила. 

Како што пишуваат локалните медиуми, на газдите им пречи тоа што во вакви трансфери не се почитува отказен рок, па буквално преку ноќ остануваат без цела смена. 

Но, некои од бизнисмените не сакаат да коментираат за платите и условите и велат дека проблем не се високите плати, туку фактот дека луѓето заминуваат во поголемите градови. 

Но, луѓето велат дека никој не сака да работи за 150 евра или за 240 евра по 15 часа да вози такси и затоа луѓето заминуваат онаму каде има повисоки плати. 

Можеби ќе ве интересира

По колку пари од семејниот буџет трошиме месечно за кредити

По колку пари од семејниот буџет трошиме месечно за кредити

ПИШИ БРИШИ: Кој ќе го снема од избирачкиот список?

ПИШИ БРИШИ: Кој ќе го снема од избирачкиот список?

И годинава без раат: Расте бројот на блокирани сметки

И годинава без раат: Расте бројот на блокирани сметки

Нишлијата кој го продаде стартапот за 165 милиони евра открива како да го разработите бизнисот

Нишлијата кој го продаде стартапот за 165 милиони евра открива како да го разработите бизнисот

Колку девизи во куфер се пренесени преку граница?

Колку девизи во куфер се пренесени преку граница?

Сите мислеа оваа професија ќе исчезне, но денес таа носи 500 евра месечно

Сите мислеа оваа професија ќе исчезне, но денес таа носи 500 евра месечно

ЌЕ ВИ СЕ ЗАВРТИ ВО ГЛАВА ОД ПЛАТИТЕ НА СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ: Најплатениот заработува 1,4 милиони евра, а еве кој е тој

ЌЕ ВИ СЕ ЗАВРТИ ВО ГЛАВА ОД ПЛАТИТЕ НА СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ: Најплатениот заработува 1,4 милиони евра, а еве кој е тој

6,5 милиони евра за општините за инфраструктура и градинки-ќе се подобрат ли услугите?

6,5 милиони евра за општините за инфраструктура и градинки-ќе се подобрат ли услугите?

Рафајловски: Секој што прима девизи на сметка од роднини од странство ќе биде „сомнителен“ за државата

Рафајловски: Секој што прима девизи на сметка од роднини од странство ќе биде „сомнителен“ за државата